در این مطلب شما با عملگرهای در زبان php و نحوه ی استفاده از آنها آشنا خواهید شد. عملگرها چندین بخش شامل عملگر های محاسباتی ،منطقی ،مقایسه ای ،رشته ها و… را شامل میشوند که هر یک کار خاص خود را انجام میدهند. برای مثال عملگر های محاسباتی شامل همان علامت های جمع ،تفریق ،ضرب ،تقسیم و… هستند و عملگرهای مقایسه ای مثل علامت برابر ،مخالف ،کوچکتر ،مساوی ،نامساوی و.. هستند.
در تصاویر زیر میتوانید برخی از عملگر ها را مشاهده کنید.
عملگرهای محاسباتی:
این عملگر ها برای اعمال ریاضیاتی استفاده میشوند که با توجه به اینکه شما آنها را بسیار مشاهده و استفاده کرده اید با آنها آشنایی لازم را دارید. البته در تصویر بالا برای شما مثال های آنها نیز قرار گرفته است.
نکته: علامت تقسیم / میباشد که باید توجه داشت خروجی این دستور مقدار خارج قسمت تقسیم میباشد.
نکته: علامت دیگر تقسیم % میباشد با این تفاوت که خروجی این دستور مقدار باقی مانده تقسیم است.
————————————————————————————————————————————————————-
عملگر الحاق (=): این عملگر برای ریختن مقدار یک متغیر در متغیر دیگر استفاده میشود.
————————————————————————————————————————————————————-
عملگرهای مقایسه ای:
این عملگر ها برای مقایسه مقدارهای داخل متغیر ها استفاده میشوند. برای مثال اگر بخوایم مساوی بودن دو متغیر را بررسی کنیم از عملگر == که از دو مقدار مساوی تشکیل شده است استفاده میکنیم. البته در تصویر بالا شما این عملگر ها بعلاوه شیوه استفاده آنها را مشاهده میکنید.
نکته: عملگر مقایسه برابر بودن با عملگر الحاق تفاوت دارد و بایستی حتما از دو = تشکیل شود (==).
————————————————————————————————————————————————————-
عملگرهای جدا کننده: این عملگر ها شامل , و ( و ) غیره میشوند که برای جدا کردن و همچنین تغییر در اولویت های اجرا استفاده میشوند.
————————————————————————————————————————————————————-
عملگرهای منطقی:
این عملگر ها برای شرطی کردن استفاده میشوند برای مثال بررسی درست بودن دو مقدار ،درست بودن یکی و غلط بودن دیگری. که در آینده به توضیح هریک خواهیم پرداخت. البته در تصویر بالا شما با این عملگر ها بیشتر آشنا میشوید.
————————————————————————————————————————————————————-
عملگر های ترکیبی:
این عملگر ها برای بالا بردن سرعت در نوشتن استفاده میشند. برای مثال عملگر += جایگزین دو حرکت میشود که حرکت اول جمع دو مقدار و حرکت دوم ریختن مقدار بدست آمده در یک متغیر استفاده میشود. در تصویر بالا این عملگر ها را بعلاوه مثالی از آنها مشاهده میکنید.
عملگر ++ و — :
این دوعملگر به جار نوشتن مقدار جمع متغیر مورد نظر با یک یا کسر یک از آن استفاده میشنود. در تصویر بالا میتوانید مثال آن را نیز مشاهده کنید.
عملگر های دیگری نیز هستند که در مطالب دیگر و به مرور با آنها آشنا میشوید.
خب این مطلب به پایان رسید و در مطالب بعدی به نوشتن چند برنامه ساده و نیز دستورات شرطی خواهیم پرداخت.
نظر شما چیست؟ شما می توانید نظرات ،پیشنهادات و اطلاعات خود را در رابطه با این مطلب و موضوعات مربوط از طریق قسمت نظرات با ما و سایر بازدیدکنندگان در میان بگذارید.