اگر شما هم در زمینه برنامه نویسی مشغول به فعالیت باشید شاید نام این محیط توسعه را شنیده باشید و یا حتی از آن استفاده کرده باشید. Komodo IDE در حال حاضر دارای دو نسخه ی رایگان و تجاری است که تفاوت های در کارایی و پشتیبانی از زبان های برنامه نویسی دارند و شما می توانید از آنها استفاده کنید. در این مطلب قصد دارم تا شما را با این محیط توسعه قدرتمند آشنا کنم. پس در ادامه این مطلب همراه ما باشید.
برای زبان های برنامه نویسی مختلف محیط های توسعه ی زیادی وجود دارند که شما می توانید از آنها استفاده کنید و شما می توانید برای استفاده از آنها دلایل خود را داشته باشید. مثلا بسیاری برای توسعه برنامه هایی با زبان php از محیط توسعه phpstorm که یک محیط خیلی قدرتمند و کامل برای توسعه php است استفاده می کنند. ویا برای برنامه نوسی به زبان c# و یا توسعه تحت وب با ASP.net بهترین محیط توسعه ای که پیدا می شود محیط توسعه Visual Studio است. اما گاهی تجربه کردن محیط های توسعه دیگر هم می تواند تجربه ای لذت بخش باشد. حالا اگر شما دوست دارید تا یک تجربه شیرین برای توسعه داشته باشید پیشنهاد می کنم حتما محیط Komodo IDE را روی سیستم خود نصب و امتحان کنید.
در حال حاظر که مشغو نوشتن این مطلب هستم نسخه 11.1 این محیط برنامه نویسی برای استفاده در دسترس است و به نسخه 12 آن هم به تازگی منتشر شده است. همونطوری که در بالا به اون اشاره کردم شما برای استفاده از این محیط می تونید نسخه رایگان اون رو دانلود و نصب کنید و یا نسخه پولی اون رو خریداری کنید. "البته که در ایران می تونید نسخه کرک شده اون رو استفاده کنید. اما ه بهتر بود شرایط به گونه ای بود که می تونستیم نسخه پولی اون رو به راحتی و با قیمت مناسب خریداری و استفاده کنیم..."
نکته: نسخه رایگان Komodo تحت عنوان Komodo Edit را می توانید به شکل رایگان از این لینک دانلود کنید.
همانطور که مشخص است نسخه رایگان بیشتر یک ادیتور مثل Visual Studio Code و یا sublimeText و Notepad++ است که به شما امکان ویرایش سریع کدها و توسعه دادن برنامه های شما را می دهد ولی نسخه پولی آن در واقع یک محیط توسعه کامل تر و با امکاناتی بیشتر از یک ادیتور ساده است.
Komodo IDE:
این محیط توسعه (با نام کامل ActiveState Komodo IDE) محیط مل برای برنامه نویسی به زبان های مختلف مثل پایتون ،php ،Html ، Css ،پرل و... است و تقریبا می توان گفت بیشتر یا تمام زبان های برنامه نویسی را به شکل داخلی و یا با نصب افزونه های خاص پشتیبانی می کند. نکته مثبت آن هم امکان استفاده از آن روی سیستم عامل های محبوب ویندوز ،مکینتاش و لینوکس است که این امکان را به شما می دهد تا از این محیط توسعه روی هر سیستم عاملی که دوست دارید استفاده کنید.
در نسخه های جدید این برنامه شما امکان مدیریت و ویرایش دیتابیس و نمایش داده های دااخل اون ها رو هم دارید که می تونه یک امکان مفید برای شما باشه و باعث سریع تر شدن کد نویسی شما بشه. اولین نسخه این محیط توسعه تقریبا در 20 سال پیش یعنی سال 2000 منتشر شده و آخرین نسخه هم در سال 2020 نسخه 12 اون هست.
از ویژگی های مهم این محیط توسعه می تونیم به موارد زیر اشاره کنیم:
در نهایت به شما توصیه می کنم برای یک بار هم که شده این محیط توسعه را روی سیستم خود نص کند و از تجربه کار با آن لذت ببرید. و در نهایت بهترین انتخاب را برای توسعه برنامه های خود داشته باشید. به نظر من داشتن این محیط توسعه به عنوان یک محیط توسعه جانبی با سرعت لود بالا برای انجام کارهای سریع و کوچک بسیار خوب است. اما باز هم انتخاب محیط توسعه علاوه بر قدرت و کارایی آن به سلیقه کاربر هم مربوط است. امیدوار این مطلب برای شما کاربردی بوده باشد.
نظر شما چیست؟ شما می توانید نظرات ،پیشنهادات و اطلاعات خود را در رابطه با این مطلب و موضوعات مربوط از طریق قسمت نظرات با ما و سایر بازدیدکنندگان در میان بگذارید.